dilluns, 8 de gener del 2018

VI Seminari d'Estudis Medievals: La ciutat medieval. Art, història i literatura






































VI Seminari d'Estudis Medievals. La ciutat medieval: art, història i literatura.

 

9, 16 i 23 de març de 2018


Aula 27, Sa Riera, C/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma

L’auge i l’exponencial creixement que experimentaren les ciutats durant la baixa edat mitjana les convertiren en espais de desenvolupament no només econòmic i demogràfic sinó també artístic i cultural. Fou en els nuclis urbans on es dugueren a terme les principals iniciatives urbanístiques i arquitectòniques, on es va configurar la casa medieval i la concepció d’espai domèstic. La ciutat fou també l’àmbit d’oci per excel·lència, l’escenari en què es dugueren a terme festes i celebracions tant de la noblesa com del poble. Per tant, la ciutat es convertí en l’eix sobre el qual pivotava la societat medieval i en el nexe d’unió dels diversos estaments que la conformaven. El present seminari pretén analitzar els aspectes més físics i materials de les urbs sense deixar de banda els més intangibles i efímers, per tal d’oferir una visió global i al més integral possible de la ciutat medieval.

Coordinació: Magdalena Cerdà Garriga i Antònia Juan Vicens, Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts, grup de recerca en Estudis Medievals (GRESMED), Universitat de les Illes Balears.

Amb el suport del Servei d'Activitats Culturals i de la Facultat de Filosofia i Lletres, Universitat de les Illes Balear.

Aquesta activitat s’emmarca en el projecte de R+D «La casa medieval. Materiales para su estudio en Mallorca», HAR2016-77032-P (MINECO/AEI/FEDER, UE)

Més informació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada