divendres, 22 de desembre del 2017

L'OCB guardona la Dra. Maria Barceló Crespí amb el premi Josep Maria Llompart















L’Obra Cultural Balear lliurarà els Premis 31 de Desembre a la gala de la Nit de la Cultura. Enguany dos professors de la UIB rebran guardons per la seva trajectòria: Antoni Artigues i Maria Barceló.

El premi Josep Maria Llompart distingeix una persona que, a les Illes Balears, s’ha destacat per dedicar-se a la normalització de la llengua i la cultura catalanes, i a l’aprofundiment de la identitat nacional. Enguany l’OCB el concedeix a la doctora Maria Barceló i Crespí, catedràtica de la UIB. És llicenciada en Història (1975) i doctora en Història Medieval (1982). Va ser la primera dona a formar part de la Societat Arqueològica Lul·liana, entitat que també presidí des de 1993 a 2011. Ha centrat la seva trajectòria científica en la investigació en el camp de la història medieval mallorquina i, en concret, de Palma. Actualment és la investigadora principal del grup de recerca Estudis Medievals de la UIB, magister de la Maioricensis Schola Lullistica, acadèmica numerària de la Reial Acadèmia Mallorquina d'Estudis Genealògics, Heràldics i Històrics i acadèmica corresponent de l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.

El lliurament dels Premis 31 de Desembre tindrà lloc el dia 28 de desembre, a les 20 hores, al Teatre Principal de Palma, en la gala de la Nit de la Cultura de l’OCB.

Vegeu la notícia al Diari de la UIB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada