diumenge, 30 d’octubre del 2016

El ventall de la societat del seu temps en Ramon Llull

























Us informam que el Dr. Gabriel Ensenyat Pujol realitzarà la ponència inaugural "El ventall de la societat del seu temps en Ramon Llull" en la Vuitena Jornada Universitària Catalanohongaresa que es celebrarà a les Universitats de Budapest i Szeged (Hongria) els dies 9-10 de novembre de 2016.

La ciutat de Mallorca en temps de Ramon Llull






































CONFERÈNCIA
«La ciutat de Mallorca en temps de Ramon Llull»
Dra. Maria Barceló, catedràtica d'Història Medieval, Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts.
Presenta: Dra. Francisca Lledó, professora en Història de l'Art.

Dimecres 2 de novembre, 19:00h
Biblioteca Pública de Palma, Can Sales

diumenge, 23 d’octubre del 2016

Reflexions al voltant de la Història Medieval d'Espanya

























NOVA ACTIVITAT

Conferència del Dr. Rafael Narbona Vizcaíno, catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de València: "Reflexions al voltant de la Història Medieval d'Espanya".

Dilluns dia 7 de novembre, 15:00h
Aula de graus, Facultat de Filosofia i Lletres (UIB)

dissabte, 22 d’octubre del 2016

V Seminari d'Estudis Medievals. L'edat mitjana i el món contemporani. Percepcions i lectures






































L’edat mitjana ha suscitat un interès continu des dels inicis de la contemporaneïtat fins als nostres dies. Això s’ha materialitzat a través de les lectures i percepcions que s’han anat gestant al llargs dels darrers segles i que s’han concretat en manifestacions artístiques i culturals expressades a través de diversos canals. En el V Seminari d’Estudis Medievals pretenem analitzar com s’han produït aquestes reinterpretacions des de la literatura, les arts figuratives, la música, l’arquitectura, el cinema i les noves tecnologies. En definitiva, a través d’aquesta edició pretenem demostrar l’actualitat de l’època medieval no sols en els cercles acadèmics sinó també en la societat en general.

Vos esperam els dies 11, 18 i 25 de novembre al saló d'actes de l'edifici Anselm Turmeda, Universitat de les Illes Balears. 

Per a la matrícula vegeu el web del Servei d'Activitats Culturals

Programa del seminari:


dilluns, 10 d’octubre del 2016

La filosofía discursiva de Pedro el Ceremonioso respecto a la reintegración de la Corona de Mallorca a la Corona de Aragón

























Us informam sobre la conferència titulada  La filosofía discursiva de Pedro el Ceremonioso respecto a la reintegración de la Corona de Mallorca a la Corona de Aragón que impartirà el Dr. Gabriel Ensenyat Pujol, col·laborador del GRESMED, en el congrés Debuerit habere regnum. Depor e proclamar reis na Idade Média, que es celebra a la Univeritat de Lisboa, entre el 12 i 14 d'octubre de 2016.

Per a més informació sobre el congrés, consultau el programa.

dimecres, 5 d’octubre del 2016

Ramon Llull i la Palma medieval. Una ruta lul·liana per Ciutat



















La Dra. Maria Barceló Crespí i la Dra. Maribel Ripoll Perelló el dissabte dia 15 d'octubre duran a terme, a Ciutat, "Ramon Llull i la Palma medieval. Una ruta lul·liana per Ciutat".

Aquesta activitat s'emmarca en l'ANY RAMON LLULL (2015-2016) i l'ha programada la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació i Universitat.

Per a més informació sobre les activitats organitzades consultau el programa