dimecres, 27 de maig del 2015

Cathédrales d'Espagne et d'Aquitanie: fonctions, circulations et discours visuel

























El proper dia 4 de juny es durà a terme a la Universitat de Poitiers la jornada d'estudis CATHÉDRALES D'ESPAGNE ET D'AQUITAINE: Fonctions, Circulations et discours visuel, organitzada pel CESCM (Centre d'Études Supérieures de Civilisation Médiévale) i TEMPLA baix la direcció de Marcello Angheben i Gerardo Boto.

La professora Isabel Escandell Proust, membre del GRESMED, hi participarà amb la conferència Évocation du prestige canonial et épiscopal : manuscrits enluminés et bibliothèques de la Tarraconaise (XIIIe-XVe siècle).

Per a més informació sobre el programa vegeu el web del CESCM

dilluns, 25 de maig del 2015

Algunes notes sobre el tractament de la dona en l'obra de Ramon Llull




















Dijous dia 28 de maig, a les 20'00 hores, a la seu de les Acadèmies (antiga església de les Reparadores, carrer de can Campaner, núm. 4), tendrà lloc la conferència "Algunes notes sobre el tractament de la dona en l'obra de Ramon Llull" a càrrec de la Dra. Maribel Ripoll Perelló, col·laboradora del GRESMED.

Per a més informació vegeu: cicle de conferències Ramon Llull

diumenge, 24 de maig del 2015

22nd International IRCLAMA Colloquium

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Entre dies 21 al 24 de maig de 2015 s'ha celebrat el 22nd colloquium of the International Research Center for Late Antiquity and the Middle Ages, enguany dedicat a "Mobility of artists, transfers of forms, functions, works of art and ideas in Medieval Mediterranean Europe: the role of the ports". 

En el congrés hi han participat alguns membres del GRESMED: 

Tina Sabater, Antònia Juan, Magdalena Cerdà (Universitat de les Illes Balears), Los Mapamundis de la Escuela Cartográfica Mallorquina: Aspectos artísticos y contexto productivo

Miquel Àngel Capellà Galmés (Universidad de las Islas Baleares), Circulación de objetos e influjos artísticos en la cultura material en la Ciudad de Mallorca, siglo XV

 El programa és disponible en el següent enllaç: 22IRCLAMA