dijous, 21 de febrer del 2013

Medieval Europe in Motion




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Us informam que un membre del nostre grup de recerca, la professora Isabel Escandell Proust, participarà amb la ponència "La réception et adoption de modèles dans les Bibles catalanes du XIIIè siècle" al Col·loqui Internacional Medieval Europe in Motion que tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 d'abril 2013 a Lisboa.
 
L'encontre està directament vinculat als projectes actuals de recerca postdoctorals de la Dra. Maria Alessandra Bilotta sobre la producció i il·luminacióde manuscrits jurídics portuguesos entre els segles XIV i XV i les seves connexions amb la producció miniada del francès Midi (especialment Toulouse, Avinyó i Montpeller) i en les regions Nord i la Mediterrània (Itàlia i Catalunya), i d'Alicia Miguélez sobre el llenguatge de gestos en l'Apocalipsi Lorvão i les seves relacions amb altres Beats. 
 
A la vegada, també està relacionada amb altres investigacions en curs sobre la circulació cultural i artística durant l'edat mitjana realitzades pels grup de recerca "Textos medievals i imatges", coordinat per la professora Maria Adelaide Miranda de l'Institut d'Estudis Medievals de la Universitat Nova (Lisboa).

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és analitzar la influència de la circulació, el moviment i la mobilitat de les persones, les formes i les idees sobre la creació artística durant l'edat mitjana. Aquest no és un tema completament nou en el camp dels estudis de l'art medieval, ja que diversos esdeveniments científics ja s'han organitzat en els darrers anys sobre aquest tema. Aquest col·loqui com a objectiu dur a terme una revisió crítica i constructiva d'aquestes qüestions, proposant nous enfocaments a discutir.
 
Per a més informació visitau la web Medieval Europe in Motion.